ac30459c-193e-4621-af74-876f6f045d2b

Eckelrade - Archiefopslag_

Archiefopslag – laat u verrassen door de mogelijkheden

Externe opslag van analoog archiefmateriaal – en ook digitale dragers – is voor veel organisaties een verstandige keuze; Al dan niet in combinatie met een digitaliseringstraject, of scanning on demand.

Veel voorkomende redenen voor externe opslag zijn onder andere:
  • Archiefmateriaal wordt niet of nauwelijks nog geraadpleegd
  • Ruimte voor opslag van de – groeiende – hoeveelheid archiefmateriaal binnen de eigen organisatie mist
  • De eigen archiefruimte is verdeeld over meerdere locaties
  • De benodigde klimatologische omstandigheden doen het archiefmateriaal geen goed
  • De hoeveelheid archiefmateriaal vormt geen veilige combinatie met de aanwezigheid van mensen of materiaal
  • De kosten van eigen archiefopslag en -beheer overstijgen die van extern beheer
  • Opvragingen geschieden sneller in de externe opslag dan in de eigen situatie
  • Opslag blijkt gecombineerd met scanning on demand een efficiënte oplossing

Archiefopslag in Eckelrade

Opslag van analoge data tijdens digitaliseringstrajecten gebeurt in speciale opslagruimten in de nabijheid van de scanvoorbereiding en digitaliseringsruimten van 2dA, of bij één van de vaste samenwerkingspartners. Ook voor de middellange en langdurige opslag van analoog en semi-digitaal archiefmateriaal kunt u daarom bij 2dA aankloppen.

Laat u verrassen door de vele toegepaste mogelijkheden, zoals deep storage concepten, scanning on demand of ander informatiebeheer. Verschillende opvraagcondities, specifieke veiligheidsvoorwaarden en exacte klimatologische condities bepalen de prijs. Laat u informeren voor een kostenvergelijk met uw huidige archiefsituatie, indien nodig kunnen wij ook uw archief digitaliseren.

Van Stevensweert tot Hegelsom en van Kerkrade tot Koningslust en van Evertsoord tot Brunssum en van Nederweert-Eind tot Haler worden wij gevonden en halen wij indien nodig uw archiefstukken op. Of u nu woont op de Porta Isola, Verlengde Wijde Steeg of Burgemeester van Bovenstraat in Stevensweert, op de Andreasstraat, Asdonckerweg of Mevrouwsbosweg in Hegelsom, op de Erensteinerbosweg, Junostraat of Lupinestraat in Kerkrade, op de Rect. Isidorusstraat, Vogelzang of Veldleeuwerik in Koningslust, op de Peelstraat, Maasduinenweg of Patersstraat in Evertsoord, op de Groeneweg, Montgomerystraat of Ridder Cortenbachstraat in Brunssum, op de Pastoor Brandstraat, De Riet of Krommepaalweg in Nederweert-Eind,

Wij werken onder andere voor