ac30459c-193e-4621-af74-876f6f045d2b

Paterswolde - Archiefopslag_

Archiefopslag – laat u verrassen door de mogelijkheden

Externe opslag van analoog archiefmateriaal – en ook digitale dragers – is voor veel organisaties een verstandige keuze; Al dan niet in combinatie met een digitaliseringstraject, of scanning on demand.

Veel voorkomende redenen voor externe opslag zijn onder andere:

Archiefmateriaal wordt niet of nauwelijks nog geraadpleegd

Ruimte voor opslag van de – groeiende – hoeveelheid archiefmateriaal binnen de eigen organisatie mist

De eigen archiefruimte is verdeeld over meerdere locaties

De benodigde klimatologische omstandigheden doen het archiefmateriaal geen goed

De hoeveelheid archiefmateriaal vormt geen veilige combinatie met de aanwezigheid van mensen of materiaal

De kosten van eigen archiefopslag en -beheer overstijgen die van extern beheer

Opvragingen geschieden sneller in de externe opslag dan in de eigen situatie

Opslag blijkt gecombineerd met scanning on demand een efficiënte oplossing

Opslag van analoge data tijdens digitaliseringstrajecten gebeurt in speciale opslagruimten in de nabijheid van de scanvoorbereiding en digitaliseringsruimten van 2dA, of bij één van de vaste samenwerkingspartners. Ook voor de middellange en langdurige opslag van analoog en semi-digitaal archiefmateriaal kunt u daarom bij 2dA aankloppen.

Laat u verrassen door de vele toegepaste mogelijkheden, zoals deep storage concepten, scanning on demand of ander informatiebeheer. Verschillende opvraagcondities, specifieke veiligheidsvoorwaarden en exacte klimatologische condities bepalen de prijs. Laat u informeren voor een kostenvergelijk met uw huidige archiefsituatie, indien nodig kunnen wij ook uw archief digitaliseren.

Van Dalerpeel tot Zorgvlied en van Weiteveen tot Nieuw-Weerdinge en van Wezup tot Veeningen en van 't Haantje tot Alteveer worden wij gevonden en halen wij indien nodig uw archiefstukken op. Of u nu woont op de Woeste, Oranjestraat of Pr Wilhelminastraat in Dalerpeel, op de Meester Onsteestraat, Beek en Brink of Dorpsstraat in Zorgvlied, op de Westelijk en oostelijk Weiteveen, Korhoenlaan of Verlengde Griendtsveenstraat in Weiteveen, op de Drentse Mondenweg, Ph. Lindemanstraat of Weerdingerkanaal NZ in Nieuw-Weerdinge, op de Koemaatsweg, Koestukkenweg of Veendijk in Wezup, op de 't Holweg, Oud Veeningen of Veeningerveldweg in Veeningen, op de Kanaaldijk Zuidzijde, De Snikke of Kanaaldijk Noordzijde in 't Haantje,

Wij werken onder andere voor